22-02-05

Mar Adentro

Wat heb ik vandaag uitgevreten? Qua sport niet zoveel eigenlijk: een uurtje basisdans en een half uur karate. Verder nog gelopen in de "sneeuwstorm", wat niet direct aan te bevelen is als je niet de juiste kledij hebt. Mijn spieren vloekten bij elke versnelling: koud koud koud; van het rondje Coupure dat ik gepland had, schoot maar 2/3 over denk ik.

Net terug van een avondje bioscoop: Mar Adentro was de prent die we dit keer zagen. Enorm ontroerend en controversieel; een film over vrijheid, euthanasie, het leven, hij laat me met een dubbel gevoel zitten. Na de cinema nog gezellig wat nagepraat.

Verder spookt nu één vraag door mijn hoofd; tegen volgende week moet ik de knoop doorhakken of ik volgend jaar een semester in het buitenland ga studeren. Waarom is het toch zo'n moeilijke beslissing? Wil ik om de juiste redenen gaan, of net om de foute? Is dit wel een goede keuze op het vlak van studies? Wegen de eventuele voordelen op tegen de eventuele nadelen? Kan ik het wel aan (op sociaal vlak)? Is dit zo een eens-in-een-leven kans? Pas ik wel in dat plaatje? Ik ken mensen die er verdomd sterk en wereld-open zijn uitgekomen; ik ken mensen die erdoor gekraakt zijn. Tot welke groep hoor ik? Ik weet tot welke ik wil behoren, maar waar kom ik uit? De papieren liggen klaar om ingevuld te worden. Het is zo verdomd moeilijk...

RP = 64

23:40 Gepost door Schwung | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

* Moeilijk he ...
Het is een sprong in het diepe, een gok,
maar als je niet waagt zul je niet winnen ...
Misschien is het zoals je zegt: die ene kans!!
Grijp hem aan en ga ervoor ...
mocht het tegenvallen .. kun je dan niet terug???

Gepost door: FMS | 23-02-05

De commentaren zijn gesloten.