16-02-05

Inspirerend

Gisterenavond dan toch niet gaan zwemmen wegens afzeggen van zwemmaatje; dat zou me normaal niet mogen tegenhouden, maar door al het sporten was de fut er een beetje uit en leek een filmpje me een aardig alternatief, foei foei foei.

Vanochtend vroeg uit de veren, nu ja "vroeg" (er zullen wel een heleboel mensen een kreet slaken); wekker ging af rond tien na zeven, en daarna nog een keer of twee om er tegen half acht dan toch maar uit te kruipen. Ontbijtje gevolgd door een fietstochtje van twintig minuten naar de les fysiologie; best een interessant vak, maar djeezes wat een boek: stel je voor A4-formaat, een cm of drie dik volgestampt met lettertjes die engelse woorden vormen; gelukkig staan er nog veel figuren in ook. Iets na elf volgde dan natuurlijk de twintig minuten terugfietsen, gevolgd door een haastig binnengestoken boterham. Klaar voor de volgende les: handbal. Een nieuwe leraar, stukken beter dan de vorige. De man was duidelijk: wat we tot nu toe hebben laten zien in zijn les is slecht; maar hij laat ons tenminste op niveau werken. Niet van ons goede handballers maken is een prioriteit, wel van ons goede leerkrachten maken; da's een hemelsbreed verschil; kan hij tegelijk ons handbalniveau wat opkrikken, dan is dat heel mooi meegenomen. Deze aanpak zint me wel; morgen al een nieuw uurtje handbal, hopelijk kunnen we veel groeien. Dan voetbal; dit semester mini- en zaalvoetbal; dat gaan zeker en vast toffe lessen worden. De les didactiek die normaal zou volgen ging niet door, wat me direct twee uur opleverde; die ik nuttig kon invullen door het zwemmen van gisteren in te halen. Wel maar een half uurtje hoor, 't zwemmen is te lang geleden om direct een doorgedreven training te doen. Het bleef vandaag beperkt tot een paar keer 50m, 75m en een keer 100m; nogal spectaculair, ahum..... Maar mits de nodige oefening zal er spoedig vooruitgang merkbaar zijn. Daarna nog wat getafeltennist, amai dat was lang, maar dan ook echt lang geleden, maar 't was enorm plezant.

Daarna nog even gewinkeld, want mijn maagje knorde enorm; veel fruit ingeslagen. 't Was meer dan hoog tijd dat mijn lichaam daarna een energieboost kreeg in de vorm van de overschot van gisteren; want de duizelingskes begonnen al op te komen.

Ik heb lang zitten twijfelen of ik vanavond nog zou gaan trainen; ik zag er wat tegenop, maar ben toch gegaan. 't Was training in de club van mijn examenpartner van vorig jaar. Bedoeling was daar dit schooljaar elke woensdag te gaan trainen, blessures beslisten er anders over. 't Was plezant en inspirerend om al die mensen nog eens terug te zien en te zeveren... 't Was weer de (rare) Rus (hopelijk leest hij dit niet; maar 't is beslist niet denigrerend bedoeld ofzo, 't is een keigoed trainer, hij geeft alleen training zoals niemand anders dat zou doen). Een stevige opwarming (zonder de zo obligate pompnummers en buikspieroefeningen), gevolgd door radslagen (jawel links en rechts aansluitend), koprolletjes, knielopen, zo iets raar: opspringen, op je handen staan en zo afrollen (wat een beschrijvend vermogen heb ik toch, geen mens die weet wat ik bedoel), tankrollen,... . Bij wat volgde voelde ik me helemaal in een turnles: een persoon in het midden van de mat, daarover zweefrol, beetje bij beetje hoger; dan (nu volgt weer een van mijn vermaarde beschrijvingen ;-), gebruik uw fantasie maar) ruglings erover rollen, de kunst is om weer op je voeten te landen (had dat dan eerder gezegd he! ;-) ), dan nog een soort overslag over die persoon (ook hier weer is de kunst om op je voeten terecht te komen, en niet op je .... (vult u zelf maar aan). Dan volgden nog een paar oefeningetjes met partner waarbij stilletjes aan ook het judo kwam binnengeslopen. Een paar randori's (aansluitend van ne-waza naar tachi-waza en eens omgekeerd), een nage-komi van een minuut (wat wil zeggen dat je eerst een minuut gegooid wordt (amai mijn afslaghand), en daarna mag je zelf je partner ook eens een minuut gooien als je nog adem hebt). De training en het terugzien heeft me deugd gedaan, zelfs geïnspireerd ja; ik kijk al uit naar volgende week. Ik weet wel dat ik moet oppassen voor blessures en overbelasting, dus uitkijken geblazen. Voor die overbelasting ben ik trouwens al een week preventief te werk aan het gaan: een aantal keer per dag ijs op de schenen en flexium gel. Nu ja, preventief... de pijn links is nooit weggeweest.

Rustpols vandaag: 56-58
Aantal uren actief: +- 4 uur

23:11 Gepost door Schwung | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.