04-11-04

Die titeltjes toch...

We zijn goed op weg met de revalidatie, alhoewel. Gisteren de laatste kiné-sessie voor de enkel gehad. In de namiddag dan de eerste praktijkles sinds ik noodgedwongen rust moest nemen meegedaan. Uiteraard nog gesteund door mijn enkelbrace. De les zelf ging goed, ik moest wel nog wat opletten met mijn schouder en de gekneusde voorvoet voelde ook nog niet goed aan. Na de les kreeg ik weer even het gevreesde gevoel in de enkel. Dat wordt verlenging van de therapie dus. De pijn duurde maar even, maar toch lang genoeg om me weer twijfels te bezorgen.

De voorvoet: diagnose was zware kneuzing, remedie tien dagen rust. Ondertussen zitten we al aan bijna drie weken rust en nog is het niet genezen. Ik hoop dat er niets ernstigers mee aan de hand is, maar ik denk het niet.

De schouder, die wordt maandag eens van naderbij bekeken door een specialist. De schouder is al fel verbeterd, maar nog lang niet goed genoeg om weer te kunnen sporten (daarom vandaag de les gymnastiek voor de zekerheid toch maar weer van op de bank meegevolgd). 't Is ondertussen al bijna twee maand dat ik bijna niets pijnloos kan doen met die schouder. En de eenvoudigste zaken, zoals een handenstand, een bal werpen,... lijken zo ver weg. Ik weet zelfs (bijna) niet meer hoe sporten zonder pijn aanvoelt.

De elleboog (en dan ben ik rond met de stand van zaken) kan ik nog altijd niet strekken.

De lezer die hier niet regelmatig komt zou denken dat ik een of ander ongeval heb gehad. Neen, 't zijn allemaal kwetsuren opgelopen in judowedstrijden. Mijn besluit staat bijna vast; de komende jaren zal ik zeer voorzichtig zijn met wedstrijden vechten. Mijn toekomst ligt in de lichamelijke opvoeding, voor judo heb ik na mijn studies wel nog tijd genoeg. Het doet me nu te veel pijn om door zo'n domme blessures lessen te moeten missen. Nog even rust (hopelijk) en dan kunnen we er weer tegenaan gaan, want binnenkort staan al een aantal evaluaties op het programma. Gelukkig zijn er nog een aantal lotgenoten: we gaan afspreken om zoveel mogelijk samen te oefenen voor een aantal sporten, want het zal nodig zijn.

20:28 Gepost door Schwung | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Op een laag pitje Maar Schwungske toch, als ik die waslijst aan problemen lees zou ik me nog gaan afvragen of er nog een plekske ongeschonden is. ;-) Geef het alleszins de tijd om te genezen want anders zou het wel eens heel lang kunnen aanslepen. Ik duim voor je dat met rusten alles snel in orde zal komen en je volop je gemiste lessen kan beginnen oefenen.
Een fijn weekend!

Gepost door: Lieve | 06-11-04

De commentaren zijn gesloten.