01-11-04

Expeditie Robinson

Waarom ik zo graag naar Expeditie Robinson kijk? Wel, ik kan er volledig in wegdromen, dat kan geen ander programma bij mij klaarspelen. Ik zit echt op dat eiland dan, niets anders houdt me nog bezig. Outdoor-activities, da's sowieso mijn ding. De groepsdynamiek wat minder, maar het intrigeert me meer en meer. En dan vooral als ik bedenk hoe ikzelf zou reageren enz...

De laatste tijd ben ik al een aantal keer in een aantal groepen gegooid en ik vind het fascinerend om te zien hoe ik me dan in die groep kan positioneren. Da's meestal een lastige klus voor mij (zoals onlangs op een "groepsdynamieks"stage werd gezegd over mij: "je bent anders hé". Daar zit veel waarheid in, want ik voel me meestal niet zoals de anderen. Ik ben mezelf of ik probeer mezelf te zijn, met alle gevolgen vandien (o, dit moet moeilijk te volgen zijn voor jullie, want ik vertel hier misschien wel veel, maar lang niet genoeg om jullie alles te laten begrijpen).

Nog zo'n reden waarom ik Robinson de max vind: het houdt je een spiegel voor. (Ik besef wel dat de regisseurs je laten zien wat ze je willen laten zien, en dat het dus ver weg van de realiteit staat.) Neem nu Mitch, daar herken ik toch wel een aantal trekjes van mezelf in, en die heeft me laten zien hoe ik zelf soms (nu ja, zeg maar meestal) ook in de val durf lopen. Als er iets me echt stoort, dan hoor je het wel.

Wat is er eigenlijk beter: faken, vriendelijk lachen naar de mensen en achter hun rug zitten roddelen of eerlijk (maar toch op een beschaafde manier) je mening zeggen? Dat laatste wordt veelal niet geapprecieerd, maar ik hoop ten stelligste dat dat uiteindelijk de meest respectvolle way-of-living is, en dat de mensen in the end je het toch niet kwalijk nemen. Ik ben op die manier al veel met mijn kop tegen de muur gelopen, en ik verwacht dat nog veel te doen. Maar ik leer er elke keer wel iets nieuws uit, en da's toch ook belangrijk.


Een fantastisch citaat:
"Being myself includes taking risks with myself, taking risks on new behaviour, trying new ways of being myself, so that I can see how it is I want to be."

Hugh Prather

22:28 Gepost door Schwung | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.