20-09-04

Vrienden......

Dit weekend hebben we een toffe reünie gehad met de animatorenploeg waarmee ik in Zwitserland 20 dagen heb doorgebracht. Het was leuk die mensen allemaal eens terug te zien, maar spijtig genoeg ontbraken er ook wel enkele.

Weet je, ik heb eigenlijk nooit veel vrienden gehad....nu ja, wat noem je vrienden, ik weet niet wat "een vriend" is, hoe je zo iemand definieert. Ik weet niet of ik iemand in mijn omgeving "vriend" mag noemen, laat staan of dat omgekeerd het geval is.

Wat is een vriend? Is dat iemand die je honderd procent kan vertrouwen? Ik moet bekennen, zo iemand ken ik niet. Is dat iemand waaraan je alles kan vertellen? Zelfde antwoord. Ik ken veel mensen, maar zijn dat dan daarom vrienden? Altijd viel ik wel ergens tussen de groep(jes), zeker in het middelbaar. Ik ben altijd al wel een Einzelganger geweest... Iedereen vormde kliekjes, maar ik wilde niet bij dit of bij dat groepje gaan staan. Dus was het die dag eens hier, dan weer daar. Er waren natuurlijk mensen die erboven uitstaken. Maar aan veel van die mensen kon en wou ik toen niet veel tijd spenderen buiten school. Verantwoordelijke daarvoor: judo en mijn desinteresse. Judo ging echt voor alles, uitgaan was er niet veel bij ed. Een training missen, no way. En als je dat op die leeftijd niet uitgaat, tel je voor een bepaalde groep mensen al niet meer mee. Op de duur word je over het hoofd gezien. Ik had slechts bij zeer weinig mensen het gevoel dat ze me aanvaardden zoals ik was. Ik ben anders, net zo anders als iedereen anders is.

Pas dit jaar heb ik het gevoel gekregen dat ik mag zijn wie ik ben, en dat er dan ook mensen zijn die me zo graag hebben. Eerst en vooral al de mensen die ik heb leren kennen op unief,.... maar zijn het vrienden? Voor mij wel, maar omgekeerd? Ik denk het ook wel, ik hoop het toch. Mijn mede-animatoren op kamp, weet je, die durf ik vrienden noemen, maar weer, omgekeerd? Ik voel me goed bij die mensen, ze accepteren me, ze vragen me mee uit om plezier te gaan maken. Ze trekken me 'open', ze halen een andere ik in mezelf boven, een ik die ik wel leuk vind. En dan mijn medemoni's uit Zwitserland.....zalig! Soms twijfel ik wel nog, maar ik denk echt dat daar echte vriendschap kan uit groeien, dat hoop ik toch.

Vrienden.....we zien wel.

22:32 Gepost door Schwung | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

* mooi hoor ...
echte vrienden zijn schaars; je kan ze meestal op de vingers van 1 hand tellen .. als je ze vindt, koester ze en twijfel niet ... zo'n gevoel is dan meestal wel wederzijds,
liefs,

Gepost door: free my soul | 22-09-04

vriendscahp is niet te koop dus onbetaalbaar
enjoy it

Gepost door: willy | 24-09-04

De commentaren zijn gesloten.