31-08-04

Time to reflect

Oké, het wordt dringend tijd om hier nog eens een deftige post te doen.

Twintig dagen zat ik in Zwitserland. Het was een mooie tijd, een heel mooie tijd zelfs. Weerom kruisten schitterende mensen mijn pad. Samen hebben we geprobeerd mensen op gezinsvakantie te animeren en al zeggen we het zelf, we zijn daar vrij goed in gelukt. Het is leuk dat mensen datgene wat je doet niet als vanzelfsprekend aanvaarden. Het is leuk dat je appreciatie krijgt voor wat je doet. Op het einde van een periode zijn er steevast ouders en kinderen die je willen bedanken, en dat is hartverwarmend. Het was ongetwijfeld een fantastische ervaring waardoor ik zelf op sociaal gebied weer wat ben gaan openbloeien. Ik heb weer wat meer inzicht gekregen in mijn manier van omgaan met mensen, en dan spreek ik vooral over de relaties met de medemoni's.

Ik heb hier daarnet de hele situatie voor mezelf nog eens uitgetypt, maar ik vind het niet nodig dit hier op het web te publiceren. Waar het op neerkomt, ik ben weeral eens door mijn eerlijkheid met mijn kop tegen de muur gelopen. Ik heb er mijn lessen uit getrokken en over bepaalde personen ben ik (bij één iemand in negatieve zin, bij al de rest in positieve zin) heel wat wijzer geworden. Ik ben niet van plan om mijn houding helemaal te veranderen, maar tegenover sommige personen lijkt me dat vanaf nu toch wel beter. Ik draag niet graag maskers, maar soms lijkt me dat wel aangewezen.

Weet je wat het leukste is aan vrijwillige animator zijn? Uiteraard doen wat je graag doet, maar wat ik hartverwarmend vind is de appreciatie van de mensen. Ouders die je bedanken omdat je zo je best hebt gedaan om hun kinderen en henzelf een leuke tijd te geven, de kinderen zelf die je verrassen met een originele en oprechte dank je wel. Dat doet enorm deugd.

Mensen beseffen tegenwoordig te weinig wat voor een verschil een simpel dank u kan maken. Het is een kleine moeite, maar een groot gebaar. Per slot van rekening zijn vrijwilligers geen professionals, per slot van rekening steken zij er volledig vrijblijvend hun tijd en moeite in.

14:55 Gepost door Schwung | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

* Fijn dat je het naar je zin gehad hebt. En inderdaad: een dank je zegt vaak meer als een materiele beloning!!

Gepost door: Free my Soul | 02-09-04

De commentaren zijn gesloten.